Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

10 augustus 2008

Dinsdag 5 aug. Openluchtmuseum Arnhem

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 13:12

Op de societyavond van 31 juli kondig ik het uitje naar het openluchtmuseum aan, (gratis toegang op vertoon van museumjaarkaart) met picknick. De volgende ochtend gelijk op het forum geplaatst. Op zondag belt Contessa Chiara met de vraag: “Of het uitje wel doorgaat”. Op het forum staan 3 mededelingen van Luitjes die jammer genoeg niet mee kunnen. Dan nog maar iedereen een mail gestuurd. Maandagavond komen er enkele reacties, sommige haken af omdat niemand op het forum belangstelling toonde. Uiteindelijk gaan Lady Diva, Baronesse van het Gein tot de Hyrnen met introducé Nelleke, Lady Cornelia van Huighenslaan tot Hoogkamp, Freule Coquelicot  en Queen Knit Wit de “Wolligste”, later voor de picknick komen nog Freule Viola en Freule Agatha. Het weer is uit de kunst en toch komen Freule Coquelicot  en Queen Knit Wit de “Wolligste” ruim op tijd maar goed bezweet aan, zij zijn zeer sportief op hun stalen ros gekomen.

Het Openluchtmuseum is zoals altijd een oase van rust en tijdens de koffie zijn er zoals altijd  nieuwsgierigen die het naadje van adellijke kous willen weten of vragen of ze ons mogen fotograferen.

In de postkoets ” Van Gent en Loos” herbeleven we het reizen in de tijd van onze voorouders, ietwat bedompt met z’n zessen in zo’n rijtuigje maar wel de moeite waard. Alvorens we gaan picknicken brengen wij een bezoek aan de kruidentuin.

 

Toch maar naar de ingang gegaan voor Freule Agatha en Lady Lola. Tot onze verrassing belt Freule Viola, zij is onderweg. Tijdens de picknick bellen we Lady Lola, deze laat het afweten, is te druk met haar logé. Zij mist een zeer luxueuze picknick de nodige bubbels en dat onder een stralend hemeldek. Na de picknick gaan we naar het Hollandrama en dan keren we weer huiswaarts.
en wat betekende het als een meisje een ‘zoorholt’ kreeg op de trouwdag van haar ex? (Een zoorholt is een pop van stro die gegeven werd om aan te geven dat hij niet in staat was kinderen te verwekken.)

queen Knit Wit de “Wolligste”

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress