Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

7 december 2008

Och, kom toch eens kijken

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 11:46

27 november ‘s avonds, vol verwachting klopt ons hart. Eerst moeten er echter een paar groepsfoto’s gemaakt worden voor de glossy, waarvoor een MAN (’t is een vreemde zeker, die verdwaald is zeker) het eerste deel van de avond in ons midden mag toeven. Dit wordt voor eventjes getolereerd en na wat gekakel & spektakel is dit onderdeel tot ieders tevredenheid gepiept. En nu maar hopen dat niemand de ogen dicht of de mond open had op het moment dat hij afgedrukt heeft!

Onze queen doet vervolgens kort een paar mededelingen.  Daarna krijgt ons nieuwe Luitje, Anna Kant, het woord. Anna gunt ons open- en ruimhartig een blik op haar levenspad tot nu toe. Zij eindigt haar verhaal met onderstaand gedicht waardoor we helemaal bij het onderwerp van deze avond beland zijn: Sint Niklaas.

Lieve Sint, ik zoek een vrind
Zo’n echte flinke man
Van voor de oorlog als het kan
Die houdt van lezen en van wijn
Kunst en gezellig samenzijn
Voor een vrouwmens zoals ik 
’n beetje stevig maar niet dik
St. Nicolaas geef ons een kansje
Met zo’n aardig tweedehandsje

Met de kanttekening (ha ha) van Anna dat hier niets persoonlijks mee bedoeld wordt (en daarmee ook niet).

Dan is het zover: een kar volgeladen met cadeaus wordt de soosruimte binnen gereden: pakjes, surprises, het één is nog fraaier of aparter verpakt dan het ander (hoezo recessie). De ware aard van de Arnhemse Adel komt boven: deze blijkt hebberig!

Voor er verdeeld en uitgepakt wordt komt freule Praline met nòg een geschenk voor de hele chapter. Van Sint Niklaas: een prachtig groene dobbelsteen met gele ogen. Queen Corrien begint het spel en meteen al blijkt de hoogwaardige kwaliteit van dit product: een 6! Of heeft de queen misschien gesteggeld, want ze wilde dat éne pakje wel héél erg graag. Hoe dan ook, iedereen kan aan het einde van de avond met een cadeau, een gedicht en een plezierig gevoel over het verloop ervan naar huis. Ook Sinterklaas die flink toegezongen is dankzij de niet aflatende zorg van freule Agatha. (die is natuurlijk bang dat de goedheilig man anders volgend jaar verstek laat gaan). Al hoewel, de Sint moet nog een weekje blijven om zijn klus hier te lande verder te klaren.

Ach, dat laatste stuk van de avond, het na- en bijpraten, is zeker niet het minst belangrijke. Maar om wat daar gezegd wordt hier neer te zetten voert natuurlijk te ver. Daarom Sint Niklaas, bedankt en de Arnhemse Luitjes blijven aan u denken!

met dank aan

Vice – queen Lady Brimstone

Powered by WordPress