Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

7 september 2012

Moordlunch op het landgoed van Freule Fousert Kasteel Wijenburg

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 02:18

Lodewijk die door een tragedies ongeluk al op jonge leeftijd beide ouders verloor, werd door zijn oom Hubertus en schoonmaakster mevrouw Helder, opgevoed. Oom Hubertus komt te overlijden op 92 jarige leeftijd. Aan Lodewijk de taak de financiële rompslomp af te wikkelen.
Om alles goed te regelen duikt hij in de administratie van zijn oom en ontdekt dat er vreemde “betalingen” uit zijn nalatenschap zijn betaald. Lodewijk besluit om dit tot op de bodem uit te zoeken en nodigt alle voormalige relaties voor een weekend uit in kasteel Wijenburg. Maar uitgerekend dit weekend wordt Lodewijk Wijenburg vermoord.


Inspecteur Cock met COCK onderzoekt in de bibliotheek “plaats delict” de moord op kasteelheer Lodewijk Wijenburg.


Astrid, weduwe van Lodewijk 40 jaar:
Een charmante vrouw, trekt de aandacht van elke man, zij weet met haar gewaagde kledij en wulpsheid alle mannen te verleiden. Zelfs van het personeel kan ze niet afblijven.


Mevrouw Helder, schoonmaakster 69 jaar:
Poetsen, poetsen en nog eens poetsen dat is wat ze goed kan. Na al die trouwe dienst jaren poetst ze ook weleens wat flessen wijn weg.


Desiree Zwier, notaris 45 jaar:
Zakelijke vrouw die alle notariële belangen behartigd voor oom Hubertus en Lodewijk.
Is net als Lodewijk opgegroeid in Echteld, heeft met hem 28 jaar geleden een relatie gehad, waaruit Annabella is geboren, waar overigens niemand van op de hoogte is. Nadat de relatie is stuk gelopen, verlaat Desiree Echteld. Nu ze op leeftijd is, keert ze terug naar haar geboorteplaats en ontdekt dat haar liefde voor Lodewijk in alle hevigheid opbloeit, maar dat is helaas voor haar niet wederzijds.


Annabelle Zwier, dochter van de notaris 28 jaar:
Een echte studente die geniet van het leven. Tijdens het weekend hoort ze, toen ze net even niet aan het bellen, sms’en of met haar i-pad in de weer was, dat Lodewijk haar vader is. Het kwartje valt bij Annabelle, vandaar de maandelijkse toelage die ze al jaren ontvangt van Lodewijk Wijenburg.


Arjan van Boortjes, tandarts 63 jaar:
Een tandarts die de meeste mensen kent doordat zij patiënt zijn in zijn praktijk. Maar dat verklaart niet zijn bijzondere hechte relatie met oom Hubertus, zo bijzonder dat ze jarenlang een innige relatie met elkaar hadden. Arjan van Boortjes houdt zijn kiezen op elkaar en heeft overduidelijk geen commentaar.Tandarts van Boortjes dit is geen reclame voor je vak.


Erik van der Boom, tuinman 42 jaar:
Erik zorgt ervoor dat de kasteeltuin er schitterend bijligt. Erik is een uit de klei getrokken bullebak met een klein hartje, wat Astrid sneller heeft doen laten kloppen, door een affaire met met hem te beginnen en ze is zelfs zwanger van hem. Hij behandelt Lodewijk respectloos. En verklaart zelfs Lodewijk door elkaar gerammeld te hebben. Maar volgens Erik: “hou je daor hooguit blaauwe plèkke aan over en doar goade nie dood van”.


Frans Wortel, kok 50 jaar:
De kok die al geruime tijd de maaltijden in het kasteel verzorgd. Tussen Frans en Hubertus is er onenigheid over een geldtransactie, waar Frans recht op doet gelden en het is onduidelijk of hij die heeft ontvangen of nog krijgt. Ook heeft men gezien dat Lodewijk Wijenburg een sporttas aan Frans Wortel overhandigde.


Isa Wijenburg is actrice en nicht van Lodewijk. Is verslaafd aan geld. Zien en gezien worden, daar gaat het in haar beroep om. Dat kost de nodige duiten. Na het noodlottige “ongeluk” van haar man, nu alweer wat jaren geleden, gaf haar financiële vrijheid, helaas is alles erdoor heen gejaagd. Een leuke erfenis nu, zou haar weer wat lucht geven.


Cornelis Verburg, architect 52 jaar:
De buurman van Lodewijk, ziet overal een nieuwbouwproject in. En is snode plannen aan het smeden om het monumentale kasteel in wat dan ook om te bouwen als hij er maar geld aan verdiend.


Ilona van de Schaap, secretaresse 32 jaar:
Altijd een trouwe secretaresse van oom Hubertus en nu dus voor Lodewijk. Volgens haar eigen zeggen is ze altijd een degelijke, integere steun en toeverlaat geweest zowel voor Hubertus als Lodewijk. Ilona is de enige die zeer verdrietig is over het grote verlies van haar baas Lodewijk.

Powered by WordPress