Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

30 november 2009

Viering 4e jaarfeest “Arnhemse (L)uitjes”

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 17:45

Zaterdag 21 november 14.30 uur arriveerden de Arnhemse Luitjes bij het wijnmuseum

Na het bezichtigen van de wijnkelders en het museum moest de wijn toch ook geproefd worden. Dat kun je de Luitjes wel toevertrouwen.

De stemming zat er goed in, ook daarvoor al. Iets na vieren mengden wij ons tussen het publiek, en liepen voor een frisse koninklijke neus via de Steenstraat naar de Sint Jan om op het verwarmde terras lekker te borrelen. Marja is er gezellig met haar zoon bij komen zitten.

Rond half zeven zijn we bij Le Grand Royal gaan dineren.

Wij zaten op heerlijke zetels van rood pluche en men had middels de visitekaartjes een tafelschikking gemaakt. Na elke gang zijn we gaan verzitten. Het was een ontzettend warm en gezellig jaarfeest.  Wij, (Frank en ik) willen jullie hartelijk danken voor de prachtige bos bloemen, maar vooral voor de kasteelweekendbon.

We hebben een kasteel in Duitsland uitgekozen. In het plaatsje Celle, een van de mooist bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland en herbergt tal van kunstschatten.

Lieve Luitjes, Wij zullen tijdens ons verblijf aan jullie denken en een toast op jullie uitbrengen.

Kooruitvoering Arnhems Oratoriumkoor De Vrije Stem op 25 november 2009

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 15:26

Queen Knit Wit de ‘Wolligste’, Freule van Sterrenborgh, Baronesse van het Gein tot de Hyrnen, Freule Viola, Gravin Isabella Sol Dia en Baronesse Regine van Buuren tot Hamer schreden zondagmiddag 25 november gekleed in onze welbekende vrolijke kleuren de Willibrordkerk binnen. Ze namen discreet achterin plaats in de volle zaal. Lady Sheba was in haar sas dat de Arnhemse Luitjes acte de présence gaven. De werken ‘Laudate pueri Dominum’ van Händel, het ‘Credo’ en ‘Gloria’ van Vivaldi werden uitgevoerd door het koor, twee jonge solisten en het orkest ‘Van Wassenaer Consort’. Vergeleken met het repertoire van het RedtekeHat koor lag het misschien voor de AL niet gemakkelijk in het gehoor, achteraf vertelden de dames echter dat het een prachtig concert was.

Na afloop kreeg het gezelschap bij Lady Sheba een hapje en een drankje voorgeschoteld. Rondom de open haard een gezellige en leuke afsluiting van een geslaagde uitvoering.

Groetjes, Lady Sheba

14 november 2009

Vuile Huichelaar pak jij je koffers maar was geweldig

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 22:13

Vuile Huichelaar is een meezingprogramma. Eigenlijk is het alleen voor vrouwen. Want wat gaan we doen?

We gaan met z’n allen de vuile was buiten hangen. En daar heb je op een bepaalde leeftijd bergen van. Noem mij iemand die nooit bedrogen is of in de steek gelaten. Het Nederlandse lied getuigt daarvan.
Er zijn zoveel prachtige liedjes die vragen om nog eens te worden afgestoft. En meezingen met live muziek en met de juiste tekst voor ogen is natuurlijk heerlijk.

Joke van der Hoek, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen (Mrs. Einstein) zingen mee. Omdat ze dat goed kunnen natuurlijk, maar vooral omdat zij ervaringsdeskundigen zijn! En weet je wat zo lekker is?
Zingen doet je goed. Dat is wetenschappelijk aangetoond. Dus we gaan samen zingen. En ik geef u op een briefje dat u heel anders naar huis gaat dan dat u kwam.

En waarom komen we zonder man; het zou toch leerzaam voor ‘m kunnen zijn?
Omdat het gewoon veel fijner is om vrijuit te kunnen spreken/zingen met vrouwen onder elkaar. Welke man gaat niet zitten draaikonten als er negatief over zijn sekse wordt gesproken? En als ‘ie iets wil leren, gaat hij maar in therapie. Dan gaan wij lekker zingen.

Vuile Huichelaar, pak jij je koffers maar………ik draag ze wel naar de auto.
Of pakken we ze eigenhandig weer uit en moet hij toch nog even blijven?!

Marguérite, Baronesse van het Gein tot de Hyrnen
Het was een oergezellige avond.

Powered by WordPress