Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

31 augustus 2008

High tea in de tuin van Freule fousert

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 17:26

Vrijdag middag, een van de laatste dagen in augustus 2008, een stralende dag.

Met mijn goudgele koets heb ik her en der een paar adellijke dames opgepikt en met behulp van “Marietje” (een zusje van “Tom”) kwamen we zonder problemen aan in ’s Herenloo.

Wij waren, tezamen met de andere lady’s, freules, baronessen en gravinnen en uiteraard onze Queen uitgenodigd voor een High Tea ten huize van freule Fousert, die ons bij het tuinhek, gemarkeerd met rode paraplu en hoed, van harte welkom heette.

Er was voor deze uitnodiging geen speciale reden, geen verjaardag, jubileum of zo, nee, gewoon omdat Marion er zin in had. De beste reden die je maar kunt bedenken.

 

Wat een verrassing!

De woning van Marion bevindt zich in een waar paradijs. De lady of the house leidde ons door een grote tuin vol verrassingen; paadjes, borders, heggetjes, struiken, bloemen en planten bekend en onbekend, na elke bocht een nieuwe surprise: hier en daar een beeld,

 een huisje vol met glaswerk, en gezellig barbecue plekje, verspreid door de tuin verzamelingen van keuken attributen, kleur bij kleur uitgestald. We waren ook erg nieuwsgierig naar een leeg kippenhok. Hier hebben vroeger show kippen gehuisd die de dag voor een show werden gewassen en geföhnd! Echte meiden die kippen! Ze vonden het heerlijk. Voor het terras een poel met kikkers waarvan vooral de groene goed te zien waren, ze zaten lekker te zonnen evenals de donderkopjes ( jonge kikkertjes met staart ).  In het “zwembad”  zwommen enorme, prachtige kooi-karpers die het vast naar hun zin hadden, ze sprongen af en toe boven water uit.

 

Op het overdekte terras achter het huis waren gezellige zitplekken met rode kussens gemaakt en aan de muur hingen twee buitengewoon mooie schilderijen van Red Hat lady’s, in verschillende stijlen, door Marion zelf gemaakt. Daar werden we best hebberig van.

In de tuin onder een grote parasol was nòg een fijne zitplek. De thee stond al klaar evenals schalen met diverse soorten gebakjes en andere zoetigheden en zelfs aardbeien met slagroom.

Het was moeilijk een keuze te maken, dat hoefde ook niet want er was meer dan genoeg lekkers en we konden meerdere malen toe tasten. Sonja en andere dieet goeroes werden voor het gemak maar even totaal vergeten.”Morgen is er weer een dag om alles in het werk te stellen de overtollige pondjes kwijt te raken”. Voor veel dames is dat volgens mij ook helemaal niet noodzakelijk, bofkonten!

 

Veel gasten hadden een aardigheidje voor de gastvrouw en lady Brimstone had het lijfboek voor de Red Hatters als bedankje meegenomen. Alle aanwezigen zetten hun adellijke naam er in en daarna werd het aan Marion aangeboden ter herinnering aan deze dag.

 

Nadat thee en zoetigheden waren weggewerkt werd het tijd voor wijn en sapjes, en als we al hadden gedacht dat we voldoende hadden gesnoept waren we duidelijk op het verkeerde been gezet.

De sandwiches en belegde stokbroodstukjes evenals worstjes, kaas en nog veel meer hartige hapjes werden door Marion en haar dochter, die de hele middag flink haar handen liet wapperen, op de tafels gezet. Even leek er wel een verhuizing plaats te vinden toen de dames van het terras zich met stoelen en tafels bij de gazon zitters voegden. Het is een lust voor het oog om zoveel mooi uitgedoste dames in een prachtig decor gezellig bij elkaar te zien.

 

Het is waarschijnlijk overbodig te vermelden dat er niet in stilte gegeten en gedronken werd. Veel verhalen werden verteld, wetenswaardigheden uitgewisseld, grappen en vreemde zaken wereldkundig gemaakt. We leerden elkaar weer beter kennen.

 

Voor enkele dames werd het uiteindelijk echt tijd om naar huis te gaan en dit was tevens het sein voor meerdere gasten om op te staan en de terug reis te aanvaarden. Het viel niet mee om deze prachtige plek en onze gastvrije freule te verlaten.

Het was grandioos en welgemeende dank zijn wij aan Marion en haar dochter verschuldigd. Ik hoop dat zij er beiden net zo van hebben genoten als hun gasten.

 

Baronesse van het Gein tot de Hyrnen,

 

25 augustus 2008

Hoedenshow van Hans van Manen

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 00:39

Vrijdag 22 augustus togen drie Arnhemse luitjes naar Otterlo om te gaan genieten van de hoedenshow van Hans van Manen, op uitnodiging van Lady Soetje.
Wij, d.w.z. Baronesse Beesigh, Lady Sheba en Vrouwe Eglantine (de eerste) holden in Otterlo door de stromende regen naar de grote party-tent in de tuin van galerie/atelier de Mooie Lisa waar de show werd gegeven.
Wat hebben we genoten, de meest prachtige creaties kwamen langs,dames, het was geweldig wat er aan rode en paarse hoeden geshowd werd!
De ontwerper zelf, Hans van Manen, kondigde met enthousiasme zijn creaties aan.
Maar niet alleen hoeden, er werden ook prachtige sieraden vertoond, veel paarskleuren.
In de pauze bekeken we de sieraden in het atelier.Voerden een leuk gesprek met een van de sierradenontwerpsters en constateerden dat het allemaal prachtig was, maar ook aan de prijs!
Ook de cake die bij de koffie en thee werd gepresenteerd, hapte heerlijk weg.
Leuk was het om te zien dat er meerdere Red Hatters aanwezig waren.
Om half 5 reed Baronesse Beesigh ons weer naar het Arnhemse en we waren het er over eens dat deze middag een gezellig en geslaagd uitje was.

Vrouwe Eglantine.

24 augustus 2008

Eén jarig bestaan van de novio Madams te Nijmegen…

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 23:52

De Novio Madams uit nijmegen nodigde alle queens en hun adellijke gevolg uit op 16 augustus 2008 om samen met hen het 1e jaarfeest te vieren.

Het programma is als volgt:
 
11.00 uur – 11.30 uur ontvangst in cafe rest. “De Boterwaagh” op de Grote Markt
12.30 uur toespraak bij het beeld van Mariken van Nimweghen
13.15 uur lunch (bij mooi weer aan de Waalkade, met een prachtig uitzicht over de drukst bevaren rivier van Nederland)
14.15 uur expositie “Hedendaagse luxe en Decadentie” in de St.- Stevenskerk
16.30 uur borrelen en daarna gezellig eten !

Zoals je op de foto kunt zien is Mariken van Nimweghen in vol ornaat met een lege champagnefles in haar mandje.

De Novio Madams hebben er een fantastische dag van gemaakt, heerlijke champage, een picknickpakket, koffie/thee en jus en alles en alles versiert met de Redhat kleuren. inplaats van de Waalkade was de picknick in het Kronenburgpark. Lieve Luitjes, we zijn door de halve wereld op de foto gezet, door Russen, Equadorianen, Duitsers, Amerikanen uit Ohio, Chinezen, Japanners….

Bedankt queen Thead’Or en Vice voor de heerlijke dag!

Older Posts »

Powered by WordPress