Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

18 mei 2010

Vrolijke natuurwandeling plus een heerlijke High Tea in Bella Casa Nuova bij Contessa Chiara

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 01:38

Dinsdag 11 mei organiseerde Lady Leisure in de voortuin van Contessa Chiara een natuurwandeling onder begeleiding van boswachter dhr. Vos.
Om twaalf uur koffie uurtje, voor Baronesse van het Gein tot de Hyrnen, Lady Magnolia en Queen Knit Wit de “Wolligste” zij waren niet haantje maar als Koninklijke kippen de voorste, en arriveerden al om half twaalf. Zeventien Luitjes zaten ruim en genoeglijk bij elkaar in de prachtige bungalow van Contessa Chiara.

Om een uur precies kwam boswachter dhr. Vos ons halen en vanaf de voordeur begon de wandeling.

Kennen jullie het gezegde: De vos verliest zijn haren maar niet zijn streken? Boswachter Vos had zo goed als geen haren onder zijn pet maar vertelde aan de lopende band tussen alle interessante wetenswaardigheden door moppen. Zoals: “Er liepen twee muizen op de hei, boven hen vliegt een vleermuis, zegt de ene muis tegen de andere: “Dat is mijn neef die zit bij de luchtmacht”. Of Waar is de zitting van een rolstoel van gemaakt? Van antilope leer. En krukken? Van kreupelhout. Wat zijn twee schoonmoeders die naast elkaar staan? Een combinatietang. Wat doe je als je schoonmoeder uit het hoofd bloed? Haar keel dicht knijpen om de bloeding te stelpen. Een Engelse parachutist land per ongeluk op een kippenhok, kippenhok kapot en alle kippen ervandoor. De boer komt schreeuwend en dreigend op de parachutist af, de parachutist roept: “keep quiet”. De boer roept: “kiep kwijt, ik ben al mijn kiepen kwijt”. etc. etc.

Sommige Luitjes wisten redelijk veel vragen over de natuur te beantwoorden. Boswachter Vos voormalig politieagent wist van elke boom, tak, sprietje of sporen in het zand ons van alles te vertellen. Maar vooral òòk van de seksuele voortplanting in het dierenrijk.

Drie Luitjes waren in de Casa gebleven en hadden intussen alle heerlijkheden door Lady Leisure en Contessa Chiara gemaakt, mooi op de dis geëtaleerd. Het was een uitgebreide High Tea met heerlijke hartige hapjes en zoetige lekkernijen, zoals de zelfgemaakte browny’s. (Lieve Lady Leisure nog bedankt voor het op het forum zetten van het recept.)

Door de wandeling en de aanblik van al dat lekkers hadden wij een gezonde appetijt en hebben het ons laten smaken. Eenmaal thuis tegen de klok van zessen, sta je dan met een gevulde maag en weinig zin eten klaar te maken voor manlief die hongerig thuis komt van zijn dagelijkse arbeid.

Wij bedanken voor de organisatie van deze gezellige dag Lady Leisure en Contessa Chiara voor haar gastvrijheid.

15 mei 2010

27 april 2010 Zwieren op de pier

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 18:04

De zesde Landelijke conventie georganiseerd door de Eerste Nederlandse Red Hat Girls uit Winschoten werd gehouden in de zalen Maarten Tromp, Piet Hein en Karel Doorman op de pier van Scheveningen. Naast de vierhonderd kleurrijke Redhatters die aan dit spektakel deelnamen, was ook de zon van de partij.
Van de Arnhemse (L)uitjes waren er slechts zes aanwezig. Bij binnenkomst werden we verrast met koffie en petit four,

terwijl Queen Marlène vertelde over het ontstaan van de Redhat in Nederland en over de bijzondere herinneringen van de afgelopen vijf jaar. Daarna de bubbels.

Waarna we als lid van het RedTeKehatkoor vol enthousiasme de boel hebben opgevrolijkt.

Daarna een optreden van Optreden van twee Middelbare Meiden met een compilatie van hun shows en accent op rode hoeden! Dat was lachen geblazen.

Het was een geslaagde dag met een heerlijke High Tea. Na heel veel gezellige Queens en Redhatters gesproken te hebben gingen we met een goody bag de pier op.
Nog even met Lady Roza een cappuccino drinken op het terras van de Pianobar. De manager kreeg van Lady Roza in geuren en kleuren te horen over het fenomeen Redhatter en wat we allemaal voor leuks deden, en dat de Pianobar ook iets voor ons zou zijn. We kregen een persoonlijke rondleiding door de zaak en bij de vraag van Lady Roza hoeveel personen er in de Pianobar kunnen, kregen wij de cappuccino gratis.

Met een grote zak patat met mayonaise de trein in, op naar onze mannen.

Powered by WordPress