Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

7 april 2012

Het vier jaargetijden diner – Voorjaar.

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 09:05

Met dank aan Gravin Isabella Sol Dia en Baronesse van het Gein tot de Hyrnen voor het vorm geven van het Voorjaarsdiner in.

Om half vijf druppelden de eerste gasten binnen bij Marguérite. Ze druppelden écht, want het was begonnen met regenen. Tot onze verrassing en vreugde kwam Marijke, lady Rosabella, die zich had afgemeld vanwege een medisch onderzoek, alsnog binnen vallen.

Tegen 5 uur was bijna iedereen aanwezig en deed zich tegoed aan een Kir Royal om in de stemming te komen. De laatste drie dames bleken op de parkeerplaats te zijn aangekomen en liepen vandaar met ons mee naar de eetgelegenheid. Wil wachtte op ons in het Resto.

Resto van Harte bevindt zich in Leerpark Presikhaaf een nieuw gebouwd schoolgebouw op de hoek van het Park en de IJssellaan. Een in mijn ogen heel lelijk brok grijs beton. Er is een goed uitgeruste keuken voor de horeca leerlingen die door Resto van Harte gebruikt mag worden.

Wij mochten meteen doorlopen naar onze tafel, met witte tafellakens, rode servetten en vaasjes met rode en paarse bloemetjes die Wil inmiddels had verzorgd. De stoelen aan de tafel waren om en om paars en rood! 14 dames, 14 stoelen, het was helemaal uitgekiend.

Potjes met kruidenboter en een warm broodje werden al snel eer aangedaan. Om half zes werd de soep opgediend.

Gewoonlijk wordt het hele menu door de vaste kok Mahjoub bereid, maar dit keer was er een gast-kok, Thomas, van De Soep Salon, die de soep had gekookt. Sinaasappelsoep! Een kruidige, vegetarische groentesoep met onmiskenbaar een sinaasappelsmaakje. Exotisch en erg lekker.

Thomas gaf uitleg over de soepsalon, een project in Buurthuis Locatie Spatie op Presikhaaf, waar bewoners uit de buurt (en ook anderen) iedere Vrijdag vanaf 17.00 uur samen van een soepmaaltijd en een goed gesprek kunnen genieten. Je mag zelf weten wat je in de collectebus wilt stoppen. Iedereen ontving een “Oersoep” recepten boekje met recepten van bewoners van Presikhaaf uit verschillende culturen. Aruba, Irak, Rwanda, Angola en nog veel meer. Uit al deze recepten is een Oersoep samengesteld die op braderieën en bij diverse gelegenheden bereid wordt.

Mahjoub vertelde wat de rest van het menu zou inhouden. Kippenboutje met champignonsaus, aardappels in de schil uit de oven en een struikje bloemkool. Als toetje werd ons een flensje met warme appeltjes en kaneel met een bolletje ijs beloofd.

Tijdens het welkomstwoord van de gastheer Allon Cheng, die vroeger eigenaar was van het beroemde Chinese restaurant “Memories of Asia” bij de van Muijlwijkstraat ( met de twee leeuwen bij de voordeur), werden er schaaltjes met gemengde sla op tafel gezet.

Allon vroeg mij of ik wilde vertellen over de Red Hat Society, en dat deed ik ook, hopelijk met succes want het omgaan met een microfoon is niet mijn dagelijkse activiteit!

Daarna werd het hoofdgerecht geserveerd, twee dames kregen op verzoek een vegetarische maaltijd. Inmiddels waren ook de bestellingen voor wijn en andere drankjes op tafel gezet.

Veel gasten kwamen langs om foto’s van en met ons te maken. Aangezien ik regelmatig bij Resto van Harte ga eten, kennen veel andere vaste gasten mij. Resto van Harte is een initiatief van iemand van Artsen zonder grenzen die bedacht dat (te) veel mensen die alleen zijn met hun bordje op schoot vaak een minder gezonde maaltijd nuttigen voor de TV. In Resto van Harte krijg je een verse, gezonde maaltijd en zit je met anderen aan tafel. Lichamelijke en geestelijke vitamientjes.

Nadat de vrijwilligers en stagiaires de tafels hadden afgeruimd kwamen de beloofde toetjes, en na afloop kregen we van Allon en zijn echtgenote nog een kopje Max Havelaar koffie! En toen naar huis, het was inmiddels weer droog.

Wil en ik geven het stokje door aan Anneke en Christel.

Powered by WordPress