Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

26 januari 2009

Koor Red Hat Society doet gooi naar Korenslag

Filed under: verslag uitje — Corrien @ 21:09

Hilversum – ,,We zijn al voor optredens geboekt, voordat we ooit geoefend hebben.” Els van Randwijk van het Rode Hoeden Genootschap (officieel Red Hat Society) is er zelf nog het meest verbaasd over.

Samen met haar vriendin Rian nam ze het initiatief om een koor op te zetten voor alle vrouwen van het Nederlandse genootschap. Het bleek een schot in de roos. Zaterdag waren 110 vrouwen uit het hele land bij de eerste repetitie in Hilversum. Doel: veel plezier maken. Ambitie: een plaatsje in de televisiewedstrijd ‘Korenslag 2010’ en een recordpoging voor het Guiness Book of Records.

Het is het eerste Red Hat-koor ter wereld, vertelt Van Randwijk. ,,Dat maakt ons zo uniek. We hebben natuurlijk een prachtige uitstraling met onze paarse kleding en die rode hoeden. Reken er maar op dat Henny Huisman onder de indruk van ons zal zijn. Henny, here we come! Ik denk dat wij echt een hit gaan worden.”

Richarda van Kasbergen, die net vanuit Hilversum naar Volendam is verhuisd, trekt sinds april 2007 de afdeling Hilversum van de Red Hat Society. De veertig leden van dit chapter komen iedere eerste vrijdag van de maand in het stadsatelier bijeen.

De koorrepetitie in een zaal van de voormalige Verrijzeniskerk vindt ze fantastisch gaan. ,,Het is echt geweldig vandaag, iedereen staat hier te kicken. Er zijn vrouwen bij die nog nooit in een koor hebben gezongen. En dat maakt ook niet uit. Het gaat ons om de lol. Zingen werkt zo verbroederend. Echt heerlijk.”

De Red Hat Society is een vrouwenorganisatie voor 50-plussers die in 1998 werd opgericht door Sue Ellen Cooper uit de Verenigde Staten. Er zijn meer dan een miljoen geregistreerde leden in ruim 40.000 afdelingen in de VS en in 25 andere landen. In totaal zijn er in Nederland 71 chapters.

De leden komen uit alle lagen van de bevolking. ,,Het enige, goede doel van de society ben je zelf. Het gaat puur om plezier voor jezelf. Niet meer, maar ook niet minder”, aldus Van Randwijk. 

Artikel op de voorpagina van de gooi en eemlander.

Beppie, Anne, Trace en Corly

Beppie, Anne, Trace en Corly

 

Powered by WordPress