Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

18 november 2008

30 oktober 2008 Vierde Nationale Conventie in Den Helder

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 20:59
Eindelijk is het zo ver: de dag van de Vierde Nationale Conventie is aangebroken! Via ik-weet-niet-hoeveel mailjes ben ik door de Rode Hoeden Aan Zee op de hoogte gehouden van de stand van zaken. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Op de reis er naartoe alleen al verheug ik me enorm. Ik vind het geweldig leuk om veel Redhatters te ontmoeten en met hen feest te vieren. Even voor achten sta ik dan ook al goed geluimd en vol verwachting op de trein naar Arnhem te wachten. Plek genoeg, althans tot Arnhem, want de trein naar Den Helder mist een aantal wagons! Met ons chapter doorkruisen we deze op zoek naar voldoende zitplaatsen. Een aantal heren in pak met de laptop op schoot in de eerste klas kijken verstoord op. Ze hoeven niet bang te zijn: onze kaartjes zijn slechts geldig in de tweede klas en grijsrijden doet in Red Hat lady niet. Gezellig scholen we daarom samen op een balkon en zingen bij ieder station uit volle borst de liedjes, die onze queen voor vertrek al op het perron uitgedeeld heeft.

De dag is nog jong, maar onze benen minder! Dan is het toch prettig, dat er na Alkmaar zitplaatsen zijn. Corrien, die al die tijd met een zware tas heeft moeten sjouwen, laat tot verhoging van de feestvreugde de kurken knallen en de koninklijke bubbels vullen ons glas.

We proosten en toasten en genieten van de hapjes erbij. Zo treft de queen uit Alkmaar ons aan om de onze een enveloppe te overhandigen met allerlei bandjes en (vrij)kaartjes. Goed geregeld Rhazzers, compliment! De trein is inmiddels gevuld met heel veel paars en rood: een echte fleurige Train Hoot. Op het station in Den Helder aangekomen beweegt zich dan ook een paarsrode golf richting stationsplein, alwaar een draaiorgel ons opwacht. Voor de aanwezige adel die minder goed ter been is, staat de Jutterexpress gereed en de rest wandelt achter het orgel aan als zwaan-kleef-aan naar de feestlocatie.

Daar aangekomen wachten ons koffie en thee met een versnapering. Als de burgemeester en queen Linda Rose, Rozenkoningin van de Zeven Zeeën tot de Woestijnen (en alles wat daar tussen ligt), ons welkom geheten hebben kan het feest beginnen. Een heleboel ladies haasten zich naar de markt aan de andere kant van de gang om toe te geven aan hun shop untill you drop neigingen (ik zal geen namen noemen lady Roza, maar die handschoenen zijn werkelijk prachtig) terwijl de rest onthaald worden op zang, dans en cabaret uit de hele wereld. De workshop Salsa-dansen geeft ons de gelegenheid om elegant onze voetjes van de vloer te laten komen. Hiervan wordt gretig gebruik gemaakt. Dan is le moment suprème aangebroken: queen Linda Rose enz., enz., neemt het woord en overhandigt het stokje aan queen Knit Wit “de Wolligste”.

Deze uit wat loftuitingen en een bedankje waarna er een smakelijk Indisch buffet is. Met een vlieger in de hand nemen we uiteindelijk de Jutterexpress om huiswaarts te keren. Lady Roza’s dialoog met een van de reizigers (tja, had ie ons maar niet op moeten zoeken) bekortte de terugreis enorm. Met deze cabareteske afsluiting loopt de Vierde Nationale Conventie plezierig voor ons ten einde. En Rhazzers: bedankt voor alle energie die jullie in deze dag hebben gestoken. We zullen aan jullie denken als we komend jaar onze vliegers oplaten en hopen jullie naast alle andere Redhatters van Nederland op 25 april 2009 in Arnhem te kunnen begroeten!

vice-queen Lady Brimstone

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress