Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

2 juli 2008

15-22 juni ,08 logeren 12 Luitjes bij Freule Oranje Blanje Bleu in Benitaxell Spanje Olé.

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 12:01

September Chapeau Buren 2007, bij het nemen van een laatste glas wijn, geeft Freule van Gunterstein een gilletje en opgewonden vertelt ze: ” Freule Oranje Blanje Bleu heeft een villa in Spanje Hier zien jullie de villa, waarin wij een week lang heel veel plezier met elkaar hebben beleefd.

en wij Luitjes zijn van harte welkom om bij haar te komen logeren”. Een euforische stemming ontstaat en we zijn net ’n stel kinderen door het dolle heen. Op een van de volgende societyavonden wakkert de queen het vuurtje aan en geeft Freule Oranje Blanje Bleu het woord met de mededeling dat zij een leuk uitje voor de Luitjes in petto heeft. Geen van ons verwacht dat er zoveel Luitjes (12) gehoor aan geven.

Verslag zondag15 juni was de grote dag.

Daar vertrekken de Red Hats vanaf Arnhem station naar Eindhoven. In de trein hebben we ’n coupé zowat voor ons alleen. Er zit een Indonesisch manneke, die zo nu en dan in de lach schiet, om onze opmerkingen. In den Bosch overstappen voor Eindhoven. Daar is Lady Roza in de trein goed op dreef, ze is op haar adremst, naar ’n viertal jonge mannen, die denken dat wij ook naar het concert van Guus Meeuwis gaan. Maar wij gaan  veel leukere dingen doen. Eindhoven airport per taxi bereikt, ingecheckt, koffie /wijn drinken en de kist in. We zittten goed en de vlucht verloopt voorspoedig. Als het vliegtuig de grond raakt, krijg je trompettergeschal te horen taratatataaa Valencia airport daar staat Freule Oranje Blanje Bleu en Freule Godefriede op ons te wachten. Auto’s gehuurd op naar Benitaxell. Freule Oranje Blanje Bleu woont er prachtig. Lootjes trekken voor slaapplaatsen, we liggen riant. Na de loting van de slaapplaatsen komt Freule Oranje Blanje Bleu met twee paarse schorten (gekocht bij de chinees voor 0,80 eurocent) degene die samen een kamer delen hebben ook samen corvee (een praktisch idee van Freule Annabel). De koffers op de kamers, nog eerst een wijntje voor we ons opfrissen voor naar de  “Chinees” te gaan.

chinees

Een driegangen menu in het Chinese restaurant met keuze uit verschillende gerechten, een halve fles wijn per persoon en na betaling van € 6,95 p.p. komen er drie flessen likeur op tafel. Zondagavond rond middernacht van de Chinees de steile weg terug naar de villa. De wagen voor ons staat op de helling stil en Freule Agatha springt uit de auto en valt daarbij zowat in de berm. Zij ruikt een brandlucht, en sommeert iedereen de auto te verlaten. Daar staan we dan, uiteindelijk probeert Lady Lola de auto te starten maar komt niet over de verkeersdrempel waar de auto voor staat. Onze auto krijgen we gelukkig wel aan het rijden. In de villa aangekomen probeert Freule Oranje Blanje Bleu het autoverhuurbedrijf te bellen omdat men van mening is dat de auto kapot is, maar ze zijn op dit uur niet bereikbaar, ook al staat in de papieren 24uur bereikbaar. De inzittende van de pechauto komen ook binnenlopen, zij hebben de auto laten staan. Freule Oranje Blanje Bleu en Freule van Gunterstein gaan samen met de auto een kijkje nemen en komen uiteindelijk met beide auto’s terug. Daar drinken we op “Op Ons”.

Verslag maandag 16 juni.

Lady lola en Freule Godefriede hebben zich onmiddelijk aangemeld om deze dag corvee te doen. Wij weten dat de anderen het alleen nog moeilijker zullen krijgen. Het ontbijt is gezellig en zeer goed verzorgd door alle heerlijkheden die Freule Oranje Blanje Bleu al heeft ingekocht. de nacht ervoor kwam de geur van pas gebakken brood ons al tegemoet. Na het ontbijt heerlijk zwemmen en liedjes zingen onder begeleiding van Freule van Gunterstein met haar gitaar. Ons Lijflied zit er al aardig in, de rest moet in de loop van de week nog beter worden. Omstreeks 12.00uur zitten we in de auto om naar Moiraire te gaan, waar we alle winkeltjes met sierraden maar óók de Chinese winkel een bezoek brengen. We worden bij het zien van alle blingbling reuze hebberig. We hebben ook veel bekijks vooral van de pensionado’s. Onze lunch is fantastisch en  worden reuze aardig bediend door een ietwat nerveuze zweterige eigenaar die zoveel vrouwen ietwat te veel van het goede vindt (toch niet die met anderhalve tand in zijn mond, die ons ook nog wil zoenen). Op de terugweg boodschappen gedaan bij Pepe Sal en ook véél wijn ingeslagen, (die tot onze verbazing al om 21.00uur op was) met veel brood, kaas, paté’ en aioli erbij hebben we onze magen goed gevuld. Ook de muziek maakt veel los bij enkele van ons. Sommige lusten er wel pap van! Het was een heerlijke dag.

gitaar/zang

Verslag dinsdag 17 juni.

Wat een heerlijke dag! Lady Diva en ik Freule Agatha hebben corvee. Freule Oranje Blanje Bleu heeft geweldige ideeën. Vandaag met het treintje naar de markt in Altea gegaan, waar we ons alweer te buiten zijn gegaan aan schoenen, tasjes, waaiers bloesjes, rokken, ondergoed (Lady Diva! ) alles in paars en rood natuurlijk. Daarna heerlijk gegeten, op het terras tegenover ons zit een bekende van Lady Christel (de wereld is klein) Lady Diva en Freule Agatha willen voor s’avonds kant en klare salades kopen maar helaas zijn die niet te koop en moeten ter plekke iets anders bedenken, wat hun met wat hulp van de gastvrouw bijzonder goed gelukt is. s’Avonds naar voetbal gekeken. 2-0 voor Nederland.

bettie jannie

Verslag woensdag 18 juni.

Contessa Chiara en Queen Knit Wit de “Wolligste” hebben corvee. Na een heerlijke duik in het zwembad en een koude douche ga ik heerlijk lezen in een ligstoel tot het de hoogste tijd is om samen met Contessa Chiara ( die graag uitslaapt) het ontbijt te maken. Klokslag 9.00uur komt de adel aan tafel en ook vandaag ontbreken de gekookte eieren niet, waar naar goed gebruik iets mee wordt gedaan. (De eerste en tweede dag heeft men op elk ei iets geschreven) Vandaag gaan we eitje tikken. Na het ontbijt gaat de ene groep naar het strand en de andere groep weer winkelen. Voor de voetbalwedstrijd Nederland Rusland willen we oranje servetten kopen en daar rozetten van maken, uiteindelijk hebben we een oranje sprei gekocht en die in dertien repen geknipt van elk 14 centimeter breed. en een toeter voor onze gastvrouw en aanvoerster Freule Oranje Blanje Bleu. Op de weg naar het punt waar we afgesproken hebben om elkaar weer te treffen ontdekken we weer nieuwe winkeltjes waar sommige niet langs kunnen lopen zonder er naar binnen te gaan. Uiteindelijk rijden we naar Teulada, waar we heerlijk op de boulevard hebben gegeten.

teulada

Verslag donderdag 19 juni.

Na een stevig ontbijt, (Lady Christel en ik, Lady Roza hebben corvee, natuurlijk met paarse schort) rijden wij met drie auto’s de bergen in, voor een fikse wandeling in Bernia. Onderweg drinken wij nog koffie (cordato). Het is ongeveer 3 kwartier rijden met veel schakelen en een prachtig uitzicht. Hoe hoger we komen hoe mooier. Freule Oranje Blanje Bleu, onze voortreffelijke gastvrouw schat de hoogte op 1600meter.

bergen

Na een heerlijke wandeling, gaan we met z’n allen lunchen in Pinos, we zitten heerlijk verscholen tussen de bomen. Daarna naar huis, een duik in het zwembad en s’avonds heerlijk eten, vers stokbrood, franse kaas en wijn, kletsen, bridgen en spelletjes doen en rond het middernachtelijk uur naar bed.

Verslag vrijdag 20 juni.

Na een Heerlijk ontbijt klaargemaakt met verse jus, door onze corvee-sterren Freules Marjojo en van Gunterstein, we vertrekken met alle auto’s richting strand, waar we eerst op de boulevard een heerlijke kop cortado drinken. Na de koffie splitst de groep zich, want niet iedereen heeft zin om de hele dag in de zon te liggen bakken. Om half twee zijn we allen weer terug op de boulevard om te lunchen. Jammer, de tafeltjes zijn allemaal bezet, maar Redhatters laten zich niet uit het veld slaan, binnen een mum van tijd hebben wij de beste tafeltjes van het terras met plaats voor alle Luitjes. De zonaanbidsters gaan na de lunch weer snel in hun zandkuil liggen, wij hebben nog heerlijk op het terras onder de parasol zitten kletsen, genietend van een heerlijke kop cortado. Om een uur of vier hebben we nog met z’n allen een paar uur liggen genieten op het strand, en lekker zwemmen in de zee, het water is heerlijk warm. De Luitjes gefilmd in de zee, met rode hoed op. s’Avonds heerlijke quiche en salade gegeten en daarna weer leuke spelletjes spelen. 

balkon  

Verslag zaterdag 21 juni.

Na een week verwennerij is het de beurt voor Freule Annabel en mij , Freule Vivette om de andere Luitjes te verwennen. De dag begint weer zonnig en bij het ontbijt trakteren we de aanwezige Luitjes op vers sinaasappelsap. Een bloemetje uit de tuin van Freule Oranje Blanje Bleu geplukt als welkom op tafel, “een bloem zegt meer dan duizend woorden”. Er wordt al genoeg gepraat en gekletst door de dag heen. In de ochtend hebben we een prachtige tocht door de bergen gemaakt naar Cap Nau. Onderweg zien we schitterende huizen, tuinen en vergezichten. Zoals meerdere keren daarvoor raken we de andere auto met Luitjes onderweg kwijt. Na wat telefoontjes over en weer vinden wij elkaar toch weer, aan het strand van een plaatsje waarvan ik de naam vergeten ben. Heerlijk relaxe en dan weer terug naar de thuisbasis van de Luitjes in Benitaxell.

zwembad

In de middag luieren, zwemmen en bridgen we. Het verse fruit en natuurlijk de nodige drank maakt het geheel weer helemaal af. Omdat we s’avonds naar de voetbalwedstrijd willen gaan kijken in een kroeg zullen we later dan normaal uit eten gaan. Freule Annabel en ik, Freule Vivette hoeven dus geen avondmaaltijd te bereiden. “Geluksvogels”op de laatste dag van ons verblijf.

foto

 Na een heerlijke Chinese maaltijd op weg naar Moraire voor een spannende voetbalmatch Nederland Rusland. Aan ons enthousiasme ligt het niet dat Nederland verliest. We hebben een oranje sprei verknipt om onze hoeden te versieren, getoeterd en veel aanmoedigingskreten geslaakt en zijn als fanclub van Nederland zeer aanwezig in de Hollandse Kroeg.

voetbal 

Ietwat terleurgesteld over het resultaat keren we huiswaarts,waar we bijna van plan zijn direct naar bed te gaan. Maar dat zou toch voor zo’n laatste avond wel erg “katterig” zijn. Op aanraden van o.a. Freule Oranje Blanje Bleu wordt de gitaar te voorschijn gehaald. We zingen nog zowat het hele reportoire, en zingen voor  Freule Oranje Blanje Bleu een bedanklied. Dan zit zoals de hele week de stemming er weer snel in. Spelletjes, veel gelachen en TE laat naar bed. Morgen weer naar huis, een dubbel gevoel: Uitzien naar wat rust en eigen honk maar toch een beetje de drukte van al die Arnhemse Luitjes wel missen.

Namens de Spanje Luitjes wil ik Freule Oranje Blanje Bleu bedanken voor haar gastvrijheid en haar voortreffelijke zorgen en Lady Christel bedanken voor haar uitmuntende penningmeesterschap.        

 

 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress