Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

4 juni 2008

Vrijdag 30 mei overzicht tentoonstelling Jeroen Krabbé te Zwolle

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 10:37

Op vrijdag 23 mei togen 3 Arnhemse Luitjes naar de overzichtsexpositie van Jeroen Krabbé. Freule van Gunterstein en Baronesse van het Gein tot de Hyrnen waren in Arnhem in de trein gestapt en Doña Poca Loca voegde zich in Deventer bij hen. In de trein bleek dat de Luitjes (adellijk of niet) op vrijdag niet op hun kortingskaart mochten reizen. Dat werd dus voor de terugweg alsnog een kaartje kopen. Maar daarom niet getreurd. De adellijke dames gingen na aankomst in Zwolle eerst in stijl koffie drinken bij Grand Café Wientjes. Hun komst was blijkbaar al aangekondigd, want de rode loper lag uit.

de tentoonstelling ‘Jeroen Krabbé, Schilder – een retrospectieve’. Onder de meer dan 200 schilderijen en werken op papier die zullen worden getoond bevinden zich vele nationale en internationale bruiklenen. Met ‘Jeroen Krabbé, Schilder – een retrospectieve’ wordt voor het eerst een overzicht gegeven van het gehele oeuvre van Krabbé.
Na een heerlijk kopje koffie wandelden ze naar het Museum waar de expositie plaats vond.

Krabbé schilderde in opdracht van Louis van Dijk diens tuin tijdens de vier jaargetijden. Het schilderij rechts boven was zijn eerste versie,het doek linksonder schonk Krabbé aan zijn zoon Martijn…

Alle drie de Luitjes waren het er over eens dat het een prachtige en zeer kleurrijke expositie was, waar ze wel een keus uit wilden maken voor de eigen huiskamer. Maar ja, verarmde adel, die kan dat niet betalen.

Na de expositie gingen de dames heerlijk lunchen, een beetje door de stad dwarrelen en togen aan het eind van de middag weer huiswaarts. Het was een hele gezellige dag. En misschien is Zwolle nog wel eens een bezoekje waard, want ze zagen hele leuke plekjes, oude stadsmuren, leuke terrasjes e.d.

 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress