Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

4 november 2008

Internationaal dansen

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 13:20

Loop, loop, wisselpas, stap, tik voor rechts, stap, tik voor links, loop, loop……in enkele hoofden werd dit na een poosje vertaald als stik, tap, o nee, nou ga ik weer de verkeerde kant op, waar is rechts ook alweer?

Ondanks alle moeite die de dansleidster Marja deed, stonden de rode hoedjes regelmatig op het verkeerde been en bleek internationaal dansen toch heel wat ingewikkelder te zijn dan de meeste deelnemende dames hadden gedacht. Een van de adellijke dames opperde dat het een echte sport is en in de ogen van de dames die regelmatig deze “sport” beoefenen is dat ook zo.

De oudste danseres bij Tarantella is 85 jaar oud en danst al zeker 40 jaar als het niet langer is. Op een regio bal afgelopen voorjaar waren er een dame die haar 100ste verjaardag vierde en een andere die net 98 jaar oud geworden was. Beiden dansen bij hun vereniging nog elke week een of twee dansen mee. Het is dus ook nog erg gezond.

10 jaar geleden, had ik mijn bejaarde moeder aan de telefoon en die vertelde me dat ze “het in haar broek gedaan had van het lachen” bij een poging internationaal dansen aan te leren. Ik zat toen in een periode waarin er weinig te lachen viel en besloot dat ik ook wilde lachen en ging op zoek naar een Volksdans groep. Na een moeizame start, waarin ik dacht dat ik het nooit zou leren, maar ook veel lachen, kameraadschap en steun ben ik uiteindelijk nog steeds aan het dansen, bij twee verschillende verenigingen en dus twee maal in de week. Ik zou het niet meer kunnen missen.

Enkele malen mochten de verwarde en uitgeputte Red Hatters even gaan zitten terwijl de leden van Tarantella een voorstelling gaven van hoe het kan worden als je regelmatig traint.

Tijdens de pauze werd er wijn met bubbels geserveerd, zoals het hoort als de Red Hat dames zich verzamelen, de leden van de dansgroep vonden dat helemaal niet verkeerd en deden zich eveneens aan de adellijke drank en de versnaperingen die er voldoende aanwezig waren, tegoed. Gesterkt kon iedereen weer de vloer op voor een dans op Afrikaanse muziek “Pata Pata” van Myriam Makeba. Een line-dans viel ook onder de internationale dansen, heel iets anders dan de Roemeense, Joegoslavische en Bulgaarse dansen die we voor de pauze hadden geleerd. Een Engelse hofdans, met partner ( wie danst er als man?) in groepjes van vier op een lange rij gaf reden tot veel hilariteit, oversteken, draaien, doorschuiven en dat alles op de maat van een wals. ’t Viel allemaal niet mee maar het was wel erg leuk, niet alleen de been- maar ook de lachspieren kwamen flink aan de beurt. Na afloop hebben een aantal dames nog een poosje uitgerust en bij gekletst in het buitenhuis van ons aller Freule Annabel, die ons verwende met wijn, sap en knabbeltjes en ruime banken om ons op uit te strekken en bij te komen van de vermoeienissen. Waarvoor onze hartelijke dank.

Het bestuur van Tarantella nodigt een ieder die zin heeft om het nogmaals te proberen van harte uit om op een woensdag middag binnen te lopen en mee te doen. Allicht dat er iets van de eerste kennismaking is blijven hangen. Uiteraard met de achterliggende gedachte dat er op die manier een nieuw lid te werven valt. Vergeet niet dat alle dansers ook van het begin af hebben moeten leren hoe het moet en precies weten hoe het voelt als je benen absoluut niet doen wat jij zou willen.

Wie weet tot ziens op de dansvloer in Oosterbeek.

Groet en zwaai, van Marguérite, Baronesse van het Gein tot de Hyrnen

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress