Weblog Arnhemse (L)uitjes We go for the gusto

4 oktober 2008

“De wereld draait door” (en wij ook)

Filed under: Uncategorized — Corrien @ 02:38

Een ooggetuige verslag.

Lady Roza, Lady Diva, Lady Christel, Freule Godefriede en Contessa Chiara wilde er een dagje uit van maken, de woonbeurs in de Ray was het eerste doel. De andere ( Freule Gunterstein, Baronesse van het Gein tot de Hyrnen, Gravin Isabella sol-dia, Baronesse Beesigh, vic-queen Lady Brimstone en queen Knit Wit de “Wolligste”) zouden we om 17.00uur ontmoeten bij restaurant “de Plantage” om voor de uitzending nog even een hapje te eten.

De treinreis verliep enigszins chaotisch, we zaten her en der verspreid over verschillende wagons. In Utrecht kwam Freule Godefriede er achter dat we eruit moesten, deze trein zou niet naar de Ray gaan. Maar één van de adellijke Luitjes had het niet helemaal begrepen en bleef zitten ( nee, Janny ik verklap niet wie het was) Verwarring alom, maar na wat telefonisch verkeer heen en weer konden we uren later toch het verloren schaap weer in de armen sluiten. Wat een opluchting ( toch best eng zo’n grote stad voor ons provinciaaltjes!)

De beurs zelf was veel design, veel mensen, redelijk vermoeiend, maar wel leuk. Na een lunch (en natuurlijk wat wijn) gingen we s’middags weer monter verder: freule Godelieve schafte zich een kek koffiezetapparaat aan en kreeg daar ook zo’n fout boodschappenwagentje op wieltjes bij. Ik zelf viel voor een rode plastic boodschappenmand, die voor meerdere doelen geschikt lijkt. Je kunt er je vele lege flessen in vervoeren, de was erin doen, je vermoeide voeten in steken of bij ernstige regenval op je hoofd zetten. Na een aantal uren hielden we de beurs voor gezien en zijn we richting de Plantage getogen. Daar troffen we de andere adellijke Luitjes aan. We hebben met z’n allen van een prima maaltijd genoten. Tijdens het eten kwam iemand van de opname redactie ons meedelen dat we niet met rode hoeden op de tribune mochten zitten. Dat zou te veel afleiden. Natuurlijk een flinke domper, wij niet op TV? Daarvoor kwamen we natuurlijk, Red Hatters laten zich niet maar zo niet buiten beeld zetten. Maar juffrouw Truus was onverbiddelijk ( al hadden we natuurlijk volkomen gelijk) en werden naar boven verbannen. Rode hoeden niet en hoofddoekjes wel, dat kan natuurlijk niet.

Uiteindelijk heeft Mathijs onze avond toch weer goed gemaakt door even het woord tot ons te richten; en ons hartelijk welkom te heten.

Het bleek dat niet hij, maar de opname redactie de baas was. Het was zeer de moeite waard om te zien hoe ontspannen Mathijs van Nieuwkerk voor,  tijdens en na de opnames. Volkomen zichzelf, relaxed en niet arrogant.

Dankzij deze sympathieke man hebben we het de redactie van DWDD vergeven dat we niet in beeld mochten. De gasten tijdens deze uitzending waren o.a. Frits Spits, een bekende columnist en zijn tafelheer Chiel Beelen.

 

Na de uitzending stond Mathijs erop om samen met ons op de foto te gaan; en dat hebben we natuurlijk niet geweigerd.

We hebben nog een uurtje nageborreld en zijn toen weer naar het centraal station getogen. daar aangekomen moesten we wel heel hard rennen om de trein te halen. Ben zo blij dat ik niet meer rook, scheelt stukken in conditie.

Met dank aan Contessa Chiara

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress