logo red hat society
Introductie

Proclamatie

Jenny's gedicht

Aanmelden

Agenda

Forum

Weblog

Fotopagina

Videopagina

Media

Verjaardagen

Je moet gewoon lekker gek kunnen doen

Vrouwen van boven de vijftig jaar die alleen maar plezier willen maken. Niets hoeft, alles mag. Dit is het motto van de Red Hat Society. Getooid met rode hoeden en paarse boas kwam de Arnhemse afdeling vrijdag voor het eerst bijeen.

Door: ANNEMARIE LANDMAN, Gelderlander 13 december 2005 Arnhem
Getooid met verschillende rode hoeden, paarse boas en stolas zijn acht dames van de Arnhemse afdeling van de Red Hat Society voor het eerst bijeen in caf brasserie Dudok. Allemaal hebben ze een button op met daarop hun naam en een plaatje van een dame met een rode hoed. Dat is Ruby, de mascotte. Ze staat voor het kind dat in elke hatter schuilt, licht oprichtster van de Arnhemse club, oftewel queen , Corrien Froklage ( 57) toe.
De meeste vrouwen werken nog en zijn gelukkig getrouwd. Nu ze ouder worden, willen ze niet langer alleen maar verantwoordelijk zijn. Ze willen meer leuke dingen doen. Door de uitbundige kledingstijl krijgen de Red Hatters veel bekijks. Sommige mensen vroegen aan mij of ik dit ook aan doe als het geen carnaval is, zegt vice- queen Janny Bouwman ( 54). Maar als ik eenmaal uitleg dat wij een club vrouwen zijn die alleen maar leuke dingen doet, reageert iedereen positief.
Annelies Kuin, met zestig jaar het oudste lid: We zijn erg fleurig met zn allen. We vallen veel meer op dan andere clubs met van die oude wijven.
Problemen met hun middelbare leeftijd hebben de vrouwen niet. Hoe ouder je bent, hoe jonger je je voelt. Je moet gewoon lekker gek kunnen doen, zegt Tilly te Riele ( 54). Ja, dit zijn de gouden jaren. Je hebt geen grote verantwoordelijkheid meer. Je kunt nu alles van je afschudden, zegt Trudy Hendriks ( 59).
De acht vrouwen, van wie vijf uit Arnhem, twee uit Apeldoorn en een uit Den Bosch, lopen naarbuiten. Hier staat queen Froklage klaar met de champagne. Ik ben nog nooit dronken geweest, zegt Hendriks, terwijl ze een slok van haar champagne neemt. Maar nu ga ik alles wel even uitproberen.
Miljoen Red Hatters
De Amerikaanse Sue Ellen Cooper richtte zeven jaar geleden de Red Hat Society op. De beweging telt nu meer dan 41.000 afdelingen en meer dan een miljoen leden. In eerste instantie was de club alleen bedoeld voor vijftigplussers. Nu kunnen ook vrouwen van onder de vijftig zich aanmelden. Zij gaan gekleed in lavendel met een roze hoed ( pink hatters).

Het handboek van de Red Hat Society
Je 50-ste verjaardag is een reden om  een feestje te vieren en zeker niet iets om tegen op te zien. Dat is de mening van Sue Ellen Cooper, de oprichtster van de Red Hat Society. Geinspireerd door het gedicht Waarschuwing van Jenny Joseph begon ze rode hoeden cadeau te geven aan haar vriendinnen die 50 werden. Kort daarop was de oprichting van de Red Hart Society een feit. Dit is een boek vol inspirerende levensverhalen, herkenbare anekdotes en fantastische avonturen. Maak kennis met de leden van Red Hat Society en ontdek wat zij allang weten: het leven begint pas na je 50-ste!
Het handboek van de Red Hat Society door Sue Ellen Cooper is een uitgave van Uitgeverij Arena. ISBN: 90 6974 759 6.

The Red Hat Society
RTL besteedde 21-03-2005 aandacht aan de oprichting van een Red Hat Chapter in Vorden met de volgende wervende tekst: Wees vrolijk, stop met klagen en zet een rode hoed op. Dat is zo'n beetje de achtergrond van de Red Hat Society, een uit Amerika overgewaaide beweging van 50+ vrouwen.
Het doel van de vrouwen is plezier hebben. Wereldwijd zijn al zo'n miljoen vrouwen lid van de beweging. En Editie NL was vanmiddag bij de oprichting van een Nederlandse Rode Hoedenclub in het Gelderse Vorden.
Via de RTL site kunt je de betreffende video nogmaals bekijken wanneer je op de camera onder het artikeltje klikt

De 'Red Hat Society'
bron: Twee vandaag.
17 november 2005 wijdde "Twee Vandaag" een uitzending aan de eerste landelijke "Rode Hoedendag" in Utrecht.
De 'Red Hat Society': een internationale vereniging van vrouwen boven de vijftig, die nu al meer dan een miljoen leden telt. Een a-politieke club waar alles draait om plezier en vriendschap voor vrouwen die nog lang niet afgeschreven zijn.
De Red Hat Society is in 1998 opgericht in de Verenigde Staten door Sue Ellen Cooper. De leden hebben contact via de website www.redhatsociety.com en dragen rode hoeden en paarse kleding om zo herkenbaar te zijn. Het staat symbool voor onafhankelijkheid en lol maken. Midden november verscheen de Nederlandse vertaling van het handboek van de Red Hat Society Plezier en Vriendschap na je vijftigste. TweeVandaag volgt het eerste landelijke dagje uit van de gezelschapsvereniging met red-hatters Jeltje van Dijk, Annette Head en Thea van der Grift.
Via de "Twee Vandaag site kunt je de betreffende video nogmaals bekijken wanneer je op de camera onder het artikeltje klikt

Limbostars
Bron:
Dagblad de Limburger 10 november 2005.
over de oprichting van de "Limbostars" 9 in Roermond, november 2005
Limbostars
Bron:
NRC 26 februari 2005
De nieuwe vrouwenbeweging: Red Hat Society